Designed by SOA architekti, Apartment Žitná is a renovated flat on Žitná Street located in an old building in the center of Prague. The top floor apartment was gutted to make way for a new, more open layout that resulted in a larger living room and kitchen. Despite a darker color palette, the interior feels open and spacious with a balance of natural and ebony pickled oak veneer that create a cohesive feel throughout.

The project involved incorporating lots of storage through new floor-to-ceiling closets that create separation between the public spaces and the bedrooms.

Custom built-ins were designed with the same natural and dark stains that will fall to the background when books and collectibles are added.

Very subtle uses of color slide into the design, like this blue lounge chair.

The kitchen partners a new material – brown marble countertops – with the two wood tones which adds texture to the space. Brass details pop up under the countertops (below) and in the kitchen hardware.

Photography by Štěpán Tomš.

See more at: http://feedproxy.google.com/~r/DesignMilkArchitecture/~3/042Pa5BrKas/